Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sağlıkla ilgili temel görevleri nelerdir

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sağlıkla ilgili temel görevleri nelerdir
Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sağlıkla ilgili temel görevleri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

En temel görevlerini şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Halk sağlığının korunması ve geliştirilmesi, hastalık risklerinin azaltılması ve önlenmesi için çalışmalar yapmak.
  • Teşhis, tedavi ve rehabilite edici sağlık hizmetlerinin yürütmek.
  • Uluslararası önemi haiz halk sağlığı risklerinin ülkeye girmesini önlemek.
  • Sağlık eğitimi ve araştırma faaliyetlerini geliştirmek.
  • Sağlık hizmetlerinde kullanılan ilaçlar, özel ürünler, ulusal ve uluslararası kontrole tâbi maddeler, ilaç üretiminde kullanılan etken ve yardımcı maddeler, kozmetikler ve tıbbî cihazların güvenli ve kaliteli bir şekilde piyasaya sunulması, halka ulaştırılması ve fiyatlarının belirlenmesi için çalışmalar yapmak.
  • İnsan gücünde ve maddî kaynaklarda tasarruf sağlamak ve verimi artırmak, sağlık insan gücünün ülke sathında dengeli dağılımını sağlamak ve bütün paydaşlar arasında işbirliğini gerçekleştirmek suretiyle yurt sathında eşit, kaliteli ve verimli hizmet sunumunu sağlamak.
  • Kamu ve özel hukuk tüzel kişileri ile gerçek kişiler tarafından açılacak sağlık kuruluşlarının ülke sathında planlanması ve yaygınlaştırılması için çalışmalar yapmak.

67
70
66
66
66
66
66
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.