Türkiye İktisat Kongresi’nde ekonominin hangi sektörlerine yönelik kararlar alınmıştır

Türkiye İktisat Kongresi’nde ekonominin hangi sektörlerine yönelik kararlar alınmıştır
Türkiye İktisat Kongresi’nde ekonominin hangi sektörlerine yönelik kararlar alınmıştır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Denizcilik, tarım, sanayi, madencilik, banka ve yatırım gibi sektörlerde ayrıca da tarım ile hayvancılık ile uğraşacak kesimlere yönelik kararlar alınmıştır. Osmanlı İmparatorluğu döneminde iktisadi gelirin önemli bir kısmı tarımsal faaliyetlerle karşılanıyordu. Fakat gelişmekte olan bir devlet için dönemi takip etmek önemli bir kriter, eğer ekonomik faaliyetler devrin gerisinde kalırsa gelişme gözlemlenemez. Bir yerden ekonomik rekabete yenik düşüp başka ülkelerin pazarı haline gelinir. Türkiye İktisat Kongresi’nin toplanma amacı da bu geride kalma durumunu engellemekti.

46
0
3
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.