Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üye olması, Türkiye’ye neler kazandırır

Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üye olması, Türkiye’ye neler kazandırır
Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üye olması, Türkiye’ye neler kazandırır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Türkiye, Avrupa Birliği’ne girmeye çalışan devletler arasında bulunmaktadır. Türkiye, Müslüman bir devlet olarak Hristiyan devlet yapılarından olan bir birliğe girmeye çalışması Avrupa kıtasında topraklara sahip olmasından gelmektedir. Türkiye birliğe girme gayretiyle siyasi, sosyal, kültürel, ekonomik olarak kalkınmalar elde etmektedir.

Türkiye, Avrupa fonlarından yararlanarak eğitim planlamaları, ticaret planlamaları, hukuk planlamaları yapıp hayata geçirmektedir. Avrupa fonları sayesinde yollar, köprüler yapabilmektedir. Siyasi olarak demokrasinin güçlenmesinde, sosyal hakların gelişmesinde, sosyal devlet yapısının kurulmasında ve korunmasında Avrupa Birliği kriterleri Türkiye’nin işine yaramaktadır. Türkiye birçok kalkınma planını Avrupa Birliği kriterleri sayesinde hayata geçirebilmektedir.

0
108
2
108
108
4
108
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.