Türklerin takvim yapmalarının ve bunu sistemli kullanmalarının nedenleri nelerdir

Türklerin takvim yapmalarının ve bunu sistemli kullanmalarının nedenleri nelerdir
Türklerin takvim yapmalarının ve bunu sistemli kullanmalarının nedenleri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İnsanların dünyada etki edemedikleri kavramlardan biride zamandır.

Zamanı kontrol edemeyen insanoğlu onu ölçmeye çalışmış ve değişik yöntemler bulmuş ve kendi bildiği şekilde adlandırmıştır.

Dünyanı döndüğünün bilinmediği yüzyıllarda bile gökyüzüne ve yıldızlara göre bir ölçü çıkarmış ve hayatını buna göre ayarlamıştır.

Türklerin Orta Asya'daki yaşam biçimleri göçebe yaşam şekli olduğu için takvime çok ihtiyaç duymalarına sebep olmuştur.

Göçün ne zaman yapılacağını, hayvanların ne zaman çiftleşeceğini otlakların ne zaman yeşereceğini, tohumların ne zaman ekileceğini, ekinlerin hasatın ne zaman yapılacağını bilmeleri gerekiyordu.

Bazı özel günlerde ayinler ve törenler yapılıyordu. Bu günleri doğru bilebilmek için kullanılıyordu.

Gelecekten haber veren Şamanlar ve topluluğun yaşlılarına göre hareket ediyorlardı. Bu takvim sayesinde yaşamlarını sıkıntısız bir şekilde sürdürüyorlardı.

101
101
101
101
101
101
101
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.