Ubudiyet nedir, ubudiyet ne anlama gelir

Ubudiyet nedir, ubudiyet ne anlama gelir
Ubudiyet nedir, ubudiyet ne anlama gelir, TDK'ya göre udubiyet kelimesinin sözlük anlamı nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ubudiyet: Allah’a (c.c.) tam kulluğu ifade eden tasavvuf terimi. Allah’a (c.c.) karşı saygı, sevgi ve bağlılığını sürdürmek şeklindeki kulluk duyarlılığı.

Ubudiyet, Allah'a kulluk etmek için yapılan davranışları ifade etmektedir. Yani Allah'ın yasaklarına uymak ve gerektiği şekilde kulluk etmek ubudiyet kavramı ile ifade edilmektedir.

TDK'ya göre ubudiyet kelimesinin sözlük anlamı

Ubudiyet kelimesi TDK'ya göre de kesin bir şekilde ifade edilmiştir. Yani burada yer alan anlama bakarak ubudiyet kelimesini daha rahat bir şekilde öğrenebilirsiniz.

TDK'ya göre ubudiyet kelimesinin anlamı kulluk şeklinde ifade edilmektedir. Kulluk ve ubudiyet kelimesi aynı anlamda kullanılmaktadır. Sahip olduğu anamdan dolayı ubudiyet kelimesinin önemli olduğu da dikkat çekmektedir.

9
13
26
7
15
15
167
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.