Yardımlaşma ve paylaşmanın önemini toplumsal huzur açısından önemi

Yardımlaşma ve paylaşmanın önemini toplumsal huzur açısından önemi
Yardımlaşma ve paylaşmanın önemini toplumsal huzur açısından değerlendirip düşüncelerinizi yazınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Toplumun bir arada huzurlu, mutlu ve sükun içinde yaşamasına neden olan bazı manevi duygu ve düşünceler bulunmaktadır. Bunlar örf, anane, gelenek, görenek, ahlaki ve hukuki olarak tarih içinde zamanla yerleşik hale gelen insani ve beşeri duygu ve düşüncelerdir.

  • İnsan topluluklar halinde yaşar. Toplumun toplum olabilmesi bir arada kalabilmesi, bireylerin kendisini toplumun bir parçası hissedebilmesi için toplumu bir arada tutan dinamikler vardır.
  • Bunlar yardımlaşma ve paylaşmaktır. Yardımlaşan toplum bireyleri arasında sevgi bağları güçlenir. Kişiler arası bağlar artar. Toplum refahı belli bir seviyenin üstüne çıkar. İnsan başkalarına nefret duymaz. 
  • İnsan toplumda gerçekten sevildiğini hisseder, zor zamanlarda yalnız kalmayacağını hissederek geleceğe daha umutlu bakar.
  • Mutluluklar paylaştıkça artar. Tüm bunları değerlendirdiğimizde toplumda huzur oluşur

86
3
82
1
2
28
157
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.