Amellerini gösteriş için yapan kimseler

Amellerini gösteriş için yapan kimseler
Amellerini gösteriş için yapan kimselere ne denir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Soru : Amellerini gösteriş için yapan kimselere……………………………denir.

Cevap : riyakar

Maun suresi 6. ayetinde Rabbimiz riyakarlardan şöyle bahsetmektedir:  “Onlar (namazlarıyla) gösteriş yaparlar.” Rabbim bizleri riyakarlardan eylemesin ve bizi öyle kimselerden uzak eylesin.

Riyakar ne demektir

"İkiyüzlü" kelimesi, söylediklerini gözlemlemeyen, kelimenin özüne sahip olmayan ve insanları aldatmak için çeşitli yalanlarda yalan söyleyenler için kullanılır. İkiyüzlü insanlar, kendilerini farklı tedavi eden insanlardır. İkiyüzlü ya da ikiyüzlü olan sorusuna en doğru cevap elbette ikiyüzlülüktür.

Dinimizde, ikiyüzlülük insanlar için sahte ibadet, ibadet ve gösterişçilik olarak tanımlanmaktadır. Sevilmek isteyenler, şan ve şeref kazanmak için istekli olanlar ikiyüzlülüğe sıklıkla başvurabilir. Bu, şirk olarak da bilinir. Başka bir deyişle, Allah’tan önce kendi ile övünen insanlara da bu kelime ile tanım yapılabilir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
102
3
0
2
2
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.