İsitklâl Marşımıza ve bayrağımıza saygımızı nasıl gösterebiliriz

İsitklâl Marşımıza ve bayrağımıza saygımızı nasıl gösterebiliriz
İsitklâl Marşımıza ve bayrağımıza saygımızı nasıl gösterebiliriz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İstiklal Marşı, Türkiye Cumhuriyetinin milli marşidir. Ülkemizin ulusunu temsil eder bizi bağamsız yapar. Vatanımızı temsil eder. Yazarı Mehmet Akif Ersoy'dur. Besteci Osman Zeki Üngör'dur.  

Bayrak, Devlet ve milletlerin  kendine mahsus olan farklı renklerde ve genellikle diktörtgen şekilde olan kumaştır. Bayrak özgürlugu temsil eder Her milettin bayrak rengi farklıdır. Örneğin bizim bayragımız kırmızı çünkü sehitlerimizin kanından oluşmustur. Peygamberiminin siyah çünkü adaleti temsil edermiş.

İsitklâl Marşımıza ve bayrağımıza saygımızı nasıl gösterebiliriz

Bayrağımız milletimizin özgürlugunu  sembollendirmektedır. Bizim bağragımız rengini şehit kanlarından almıştır Kefensiz yatan miyonlanlarca sehit kanı akmıstır bu vatan icin. Milli Marşımız okunurken sağa sola etrafa bakmalıyız sabitce bağragımıza selam vermeliyiz. İstiklal marşımızı ve bağragımızı gozumuz gibi yanımızdan ayırmalıyız ev, okul, iş yeri gibi yerlerde asmalyız sahip cikmalıyız. 

Kaynak:Eğitim Sistem

247
229
1100
241
225
312
335
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.