İslam dini, insanları yardımseverliğe yöneltmek ve toplumda dayanışmayı teşvik etmek için hangi ibadetleri emretmiş

İslam dini, insanları yardımseverliğe yöneltmek ve toplumda dayanışmayı teşvik etmek için hangi ibadetleri emretmiş
İslam dini, insanları yardımseverliğe yöneltmek ve toplumda dayanışmayı teşvik etmek için hangi ibadetleri emretmiş, ne gibi tavsiyelerde bulunmuştur, bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İslam dini yardımlaşma ve dayanışmayı sadece tavsiye etmemiş, aynı zamanda bazı ibadetler yoluyla bunu toplumda benimsetme ve kurumsallaştırma yoluna gitmiştir. Örneğin İslamiyet, nisap miktarı mala sahip olan (dinen zengin sayılan) kimseler için muhtaçlara zekât vermeyi farz kılmıştır. Ramazanda fıtır sadakası verilmesini istemiştir. İnfak, hayır, sadaka, kurban vb. yollarla toplumda yardımlaşma ve dayanışma anlayışını yaygınlaştırmayı, müminleri yardımseverliğe yöneltmeyi amaçlamıştır.

Sadaka, fidye, zekat gibi ibadetler bireysel olarak kişilerin yardım severlik duygusunu yaşamasına ortam hazırladığı gibi toplum içerisinde de insanların birbirini fark etmesine, sıkıntıların azalmasına ve maddi zorluklar çeken kişilere yönelerek toplum içerisindeki refah düzeyinin yükselmesine yardımcı olmaktadır.

Kaynak:Eğitim Sistem

821
637
288
294
704
241
312
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.