İslam’a göre hangisi bağlayıcı bilgi kaynağı değildir

İslam’a göre hangisi bağlayıcı bilgi kaynağı değildir
İslama göre aşağıdakilerden hangisi bağlayıcı bilgi kaynağı değildir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Soru : İslam’a göre aşağıdakilerden hangisi bağlayıcı bilgi kaynağı değildir?
A) Salim duyu
B) İlham
C) Selim akıl
D) Mütevatir haber
E) Peygamberden gelen haber

Cevap : İlham

İlham, kelime olarak “gönle doğma, kalbe gelme” mânâsına gelir. Istılâhta, belli bilgi vasıtalarına başvurmadan Allah tarafından insanın kalbine veya zihnine indirilen, feyiz yoluyla gelen mânâdır. Şöyle de târif edilmiştir: Kalbte meydana gelen, delilsiz olarak anlaşılan ve insanı ibâdet ve amel etmeye götüren ilim. 

Sorumuzun cevabı B seçeneği olacaktır. Şimdi şıklarımızı teker teker inceleyelim;
A) Salim duyu

Çevre ve nesnelerden gelen ikazları doğru algılayan duygulara verilen addır. İslam’a göre Salim duyu  bağlayıcı bilgi kaynağıdır.

B) İlham

İlham kelime anlamı olarak; yüce Allah (c.c)'ın, peygamberlerin kalplerine doldurduğu ilahi âleme özgü duygu ve düşünceler anlamına gelmektedir.  İslam’a göre ilham bağlayıcı bilgi kaynağı değildir. Bundan dolayı cevabımız ilham olacaktır.

C) Selim akıl

Selim akıl ifadesi, yanılmadan, pişman olacak bir iş yapmayan ve peygamberlere, âlim ve evliyâlara mahsus olan, ileriyi gören akıl anlamına gelir. İslam’a göre bağlayıcı bilgi kaynağıdır.

D) Mütevatir haber

Yalan üzerine anlaşma olasılığı bulunmayan bir topluluğun verdiği ve ilim araçlarından biri sayılan haberdir. İslam'a göre mütevatir haber bağlayıcı bilgi kaynağıdır.  

E) Peygamberden gelen haber

Peygamberler, Yüce Allah'ın (c.c) elçileridir. Onların sözleri, Allah'ın sözleridir. Bundan dolayı İslam’a göre Peygamberden gelen haberler bağlayıcı bilgi kaynağıdır.

Kaynak:Eğitim Sistem

312
34
242
116
17
22
61
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.