İslam’a göre yapılması istenen fiiller nelerdir

İslam’a göre yapılması istenen fiiller nelerdir
Aşağıdaki seçeneklerin hangisinde verilenlerin tamamı İslam’a göreyapılması istenen fiillerden oluşmaktadır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Soru : Aşağıdaki seçeneklerin hangisinde verilenlerin tamamı İslam’a göre yapılması istenen fiillerden oluşmaktadır?
A) Vacip – Sünnet – Mekruh
B) Mendup – Haram – Sünnet
C) Farz – Vacip – Sünnet
D) Farz – Haram – Mekruh
E) Mubah – Mendup - Mekruh

Cevap : Mendup – Haram – Sünnet

Mü­kel­lef, “yü­küm­lü­lük sa­hi­bi ki­şi” de­mek­tir. Di­ni emir ve ya­sak­la­ra mu­ha­tap olan âkil ve bâliğ müs­lü­ma­nı ifa­de eder. Ken­di ira­de­siy­le ser­best ha­re­ket ede­bi­le­cek ya­şa ge­len kim­se­nin ko­nuş­ma­la­rı, iş, amel ve dav­ra­nış­la­rı İslâm na­za­rın­da be­lir­li hü­küm­le­re bağ­lan­mış­tır. Fı­kıh kay­nak­la­rın­da “ef’âl-i mükellefîn” de­ni­len bu fi­il­ler­den mak­sat, yü­küm­lü­nün fi­il­le­ri­nin şer’î hü­küm­le­ri­dir.

Yü­küm­lü­nün fi­il­le­ri se­kiz ta­ne­dir: Farz, va­cip, sün­net, müs­te­hap, mü­bah, ha­ram, mekrûh ve müf­sid. Bu tak­sim Ha­ne­fi hu­kuk­çu­la­ra gö­re­dir. Di­ğer mez­heb müc­te­hid­le­ri­ne gö­re ise bu sa­yı; va­cip, men­dup, ha­ram, mekrûh ve mü­bah ol­mak üze­re beş­tir.

Kaynak:Eğitim Sistem

4
83
1
0
0
1
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum