Kurban ibadetinin dayanışma ve yardımlaşma açısından yararları nelerdir

Kurban ibadetinin dayanışma ve yardımlaşma açısından yararları nelerdir
Kurban ibadetinin dayanışma ve yardımlaşma açısından yararları nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kurban, toplumsal dayanışma ve yardımlaşmayı canlı tutmaktadır. Kurban, toplumda kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu yaşanmasına fırsat sağlar. İhtiyacı olanlarla paylaşılan kurban toplumda sosyal adaletin gerçekleşmesine katkı sağlar. Zengin olan, kurban kesebilecek durumda olan Müslümanların Allah rızası kazanmak için yerine getirdikleri bu ibadet, onları cimrilikten uzaklaştırır. Kurban’da et ihtiyacı karşılanan insanlar da kendilerini toplumun bir üyesi olarak kabul eder, toplumla kaynaşır.

Maddi gücü elverişli olan Müslümanlar, her yıl kurban kesmekle yükümlüdür. Kurban ibadeti, toplumsal dayanışmayı destekleyen en önemli ibadetlerden biridir. Dini bayramların temel amacı bireylerin birbirleriyle daha kaliteli ilişkiler kurmasına vesile olmaktır. Kurban Bayramı hem bireye hem de topluma katkıları olan malî bir ibadettir.

106
52
107
52
52
106
52
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.