Mustafa Kemal’in bu anısından yola çıkarak Osmanlı eğitim sistemi hakkında neler söyleyebilirsiniz

Mustafa Kemal’in bu anısından yola çıkarak Osmanlı eğitim sistemi hakkında neler söyleyebilirsiniz
Mustafa Kemal’in bu anısından yola çıkarak Osmanlı eğitim sistemi hakkında neler söyleyebilirsiniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Mustafa Kemal Atatürk'ün okula başladığı yıllarda Osmanlı Devleti’nin sınırları içinde yer alan okullarda eğitim birliği yoktu. Merkezî denetimden uzak olan eğitim ve öğretim kurumları kendi hedefleri doğrultusunda farklı bir müfredat uygulamaktaydı. Osmanlı topraklarında din ağırlıklı eğitim veren medreseler çok fazla bulunmaktaydı. O dönem içerisinde bu okullar yaygındı. Ayrıca modern yöntemlerle eğitim veren okullar da faaliyet göstermekteydi. Öte yandan azınlıkların kendi kültürlerini sürdürmek için kurdukları azınlık okullarının yanı sıra yabancı devletlerin Osmanlı Devleti’nden elde ettikleri ayrıcalıklar sayesinde açtıkları okullar da eğitim ve öğretim verilmekteydi.

Tüm bu okullar içerisinde yalnızca modern manada eğitim veren kurumlar, Maarif Nezareti (Eğitim Bakanlığı) tarafından kontrol edilmekteydi. Osmanlı eğitim sistemi içerisinde devlet tarafından destek gören ve parasız olan askerî okullar bulunmaktaydı. Bu okullar modern anlayışa dayalı, pozitif bilimleri ölçü alan eğitim ve öğretim faaliyetleri sürdürmekteydi.

160
279
309
188
43
19
51
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.