Neslin korunmasıyla ilgili olarak aşağıda verilen ifadeler

Neslin korunmasıyla ilgili olarak aşağıda verilen ifadeler
Neslin korunmasıyla ilgili olarak aşağıda verilen ifadelerden hangisi yanlıştır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Soru : Neslin korunmasıyla ilgili olarak aşağıda verilen ifadelerden hangisi yanlıştır?
A) Sağlıklı bir toplum için neslin korunması gerekir.
B) İslam dini neslin korunması kapsamında nikaha önem vermiştir.
C) Aile, neslin korunmasında en önemli kurumlardandır.
D) Neslin korunmasından sadece devlet sorumludur.

Koru : Neslin korunmasından sadece devlet sorumludur.

İslâm, nefsin ve neslin korunmasını aile ile onu da evlilik kurumuyla temin etmektedir. Nasıl ki toplumun temeli aile ise, ailenin temelide evliliktir. Evlilik olmadan, evlilik sözleşmesi yapılmadan aile kurulmaz. Aile müessesine doğru atılan ilk adım evliliktir. Ailenin temeli evliliğe dayanır. Evlilik de nikâha dayanır.

İslâm dininde; insan neslinin devamını ve meşru bir şekilde çoğalmasını sağlamak için nikâhla evlenme emredilmiş; fıtrata ve ahlâka aykırı, nesle, nefse ve sosyal hayata zararlı olan zinâ ve fuhuş haram kılınmıştır. Zinânın yasaklanması; neslin korunmasını amaçlar Dinimizde gayr-i meşru ve nikâhsız beraberlikler çirkin görülüp yasaklanmış, evlilik teşvik edilmiştir. Evlilik dışı ilşki kesin olarak yasaktır. İslâm zinâyı ağır bir suç saydığı ve şiddetle cezalandırdığı için ona giden yollarda tıkanmıştır. İslâm’ın yasak ettiği haramlardan olan zinâ, büyük günahlardan biridir. Rabbimiz Allah zinâya yaklaşılmamasını emrediyor: “Zinâya yaklaşmayın, çünkü o bir hayâsızlıktır ve çok kötü bir yoldur.” (İsrâ, 17/32)

Kaynak:Eğitim Sistem

33
33
33
33
33
33
33
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.