Yüce Allah, peygamberleri neden insanlar arasından seçmiştir

Yüce Allah, peygamberleri neden insanlar arasından seçmiştir
Yüce Allah (c.c.), peygamberleri neden insanlar arasından seçmiştir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

1- Peygamberler insanlardan seçilmiştir Çünkü Allah (cc) tarafından gelen emirleri insanlara anlatırken onları anlayarak onların da anlayacağı üslüpla anlatabilmelidir.

2- Peygamberler insanlardan seçilmiştir. Çünkü; Cenabı Allah tarafından emredilenleri önce kendileri uygulamalı böylece insanlara örnek olmalıdır.

3- Peygamberlerin insanlardan seçilmesinin en önemli sebebi Allah’ın gönderdiklerini tebliğ etmeden kendileri uygulayarak temsil ediyorlardı. Bu temsiliyet insanlar üzerinde oldukça etki bırakıyordu.

4- Peygamberlik görevi insanlara verilmeseydi melek yada cinlere verilecekti. Bu dini münafıkların inkar etmesi daha kolay olacaktı. Bu emirler bize değil cinlere yada meleklere verilmiş biz niye yapalım deme hakları olacaktı. Bu nedenle Peygamberlik insana verilmiş bir görevdir.

5- Peygamberler insanlardan seçilmeseydi, evlenmek, yemek, kızmak, sevinmek ve gibi birçok fikhi konuda bilgileri olmayacaktı.

Kaynak:Eğitim Sistem

4002
1776
865
404
505
404
708
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum